[GASTRO PROJEKT]
Návrh prevádzky
Na začiatku návrhu prevádzky je dôležité podrobné zistenie požiadaviek klienta a ujasnenie si celkového konceptu.
Musia sa preveriť technické možnosti stavby (plánovaného priestoru) s ohľadom na vodu, elektriku, plyn či paru a napojenie na (kanalizáciu, vzduchotechniku…). Veľakrát sa už pri tomto kroku zistí, že plánovaná prevádzka je v daných priestoroch nereálna, resp. náklady na technickú realizáciu by boli príliš finančne nákladné.
Aby sme mohli pracovať na návrhu novej prevádzky, potrebujeme dostať od stavebného projektanta architektonické podklady skutkového stavu v digitálnej forme (väčšinou vo formáte Autocad .DWG súbor). Pokiaľ ide o viacposchodový objekt, tak i rezy a pohľady. V prípade, že takýto podklad neexistuje, treba ho vytvoriť, teda fyzicky zamerať a prekresliť do digitálnej formy. Často sa zameriavajú a zakresľujú aj aktuálne rozvody energií, ktoré by sa mohli využiť v rámci nového návrhu.
- Preverenie technických možností stavby
- Využitie dostupných informácií
- Zhotovenie návrhu dispozičního riešenia budúcej kuchyne